• Rood tapijt bij Van Gogh Museum
Stijlvol en kleurrijk

Rood tapijt bij Van Gogh Museum

Vincent van Gogh raakte in de laatste jaren van zijn leven geïnspireerd door de Japanse prentkunst. De ongekende ruimtewerking, schilderachtige kleuren, grote kleurvlakken en aandacht voor details uit de natuur spraken de kunstschilder enorm aan. De tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’ in het Prentenkabinet van het Van Gogh Museum biedt een unieke weergave van het land en de schilderkunst waar hij zo gefascineerd door was geraakt. Prints van Oranje heeft het tapijt in de expositieruimte van het museum gerealiseerd.

JAPANSE NATUUR ALS INSPIRATIEBRON

Studio Berry Slok nam het ontwerp voor het printtapijt voor zijn rekening. De rode kleur heeft veel weg van de bomen en de landschappen zo typerend voor de Japanse nazomerdagen. Het tapijt voert nooit de boventoon en doet, om in de woorden van Vincent te spreken, “ons terugkeren naar de natuur, ondanks onze opvoeding in een wereld vol conventies.”

ONGEKENDE SCHADUWWERKING

Zoals de kleurvlakken en stilering van de Japanse prenten Vincent de weg wezen, staat ook het rode tapijt met zijn ongekende schaduwwerking in dienst van Vincents eigen prenten. Subtiel, maar effectief.

INSPIREER

Wat is je grootste inspiratiebron? En benieuwd hoe wij dat kunnen vormgeven op ons printtapijt of vele andere toepassingen? Neem dan contact op of bel ons direct op 030-634 7650.

Rood tapijt bij Van Gogh MuseumRood tapijt bij Van Gogh MuseumRood tapijt bij Van Gogh Museum

ontvang onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief om up-to-date te blijven