De kracht van grafische prints
Alle blogitems

Grafische prints blijven onverminderd populair in het interieur en zijn inmiddels een echte blijver. Geen wonder, want grafische vormen en patronen zijn ontzettend veelzijdig. Ze passen in nagenoeg ieder interieur en je kunt ze op verschillende manieren toepassen. Groots als een krachtig statement of subtiel als een sfeervolle toevoeging. In zwart en wit of in kleur. Wat je smaak of stijl ook is, grafische prints kunnen altijd en overal.

Veelzijdig grafisch

Een grafisch interieur is een interieur met veel lijnen en figuren. Je denkt hierbij misschien al gauw aan een strak en modern interieur. Of aan een Scandinavische interieurstijl. Maar grafische patronen lenen zich ook uitstekend voor een retro, vintage, landelijke of industriële stijl. De strakke vormen en lijnen creëren een bepaalde mate van rust en overzicht. Door te spelen met verschillende vormen, grootte en kleuren kun je er volledig je eigen draai aangeven. Naast klassieke symmetrische vormen in zwart-wit, zien we ook steeds meer asymmetrische en abstracte vormen in meerdere kleuren voor een speels effect. Ook in zakelijke interieurs doen grafische prints het goed. Ze zorgen voor een chique en stijlvolle uitstraling en worden vaak toegepast als kunstobject.

Groots versus subtiel grafisch

Wil je echt uitpakken met de grafische trend, pak het dan groots aan. Creëer een echte eyecatcher door een volledige wand of grote wandpanelen met een grafische print te bekleden. Of kies voor een vloer met een grafisch patroon. Door te werken met sterke contrasten, geef je een grafische print extra kracht. Maar pas op, maak het niet te bont. Door teveel verschillende lijnen, figuren en kleuren door elkaar te gebruiken, raakt de balans volledig zoek en creëer je een averechts effect. Ga je liever voor subtiel grafisch, denk dan aan een grafische print voor op kussens, een meubelstuk, accessoires gordijnen of een vloerkleed. Qua kleuren kun je in plaats van sterke contrasten ook denken aan zachtere tinten zoals pastellen of combinaties met naturel.

Ga ook voor grafisch!

Van vloer tot plafond, wand tot raam en meubels tot kussens, je kunt grafische prints op meerdere manieren en materialen terug laten komen in je interieurontwerp. Van groots en meeslepend tot klein en subtiel, alles is mogelijk. Benieuwd hoe je jouw grafische ontwerp tot leven brengt en welke interieurmaterialen daar het beste bij passen? Prints van Oranje denkt graag met je mee! Mail naar info@printsvanoranje.nl of bel ons op 030-634 7650. Of stel je vraag direct via de chat op onze website.

De kracht van grafische printsDe kracht van grafische printsDe kracht van grafische printsDe kracht van grafische prints