Trend: rond en organisch
Alle blogitems

Je ziet het overal, ronde en organische vormen in het interieur. De populaire trend komt in allerlei interieuritems terug; van ronde banken, tafels en fauteuils tot wandpanelen, vloerkleden en kussens. Daarnaast worden de vloeiende lijnen ook toegepast in de meer vaste elementen van het interieur, zoals ronde muren en ovale ramen en nissen. Maar wat maakt deze ‘curvy’ trend nou zo geliefd?

Comfortabele bubbel

Na een tijd van overwegend strakke en minimalistische interieurs met rechte lijnen en harde materialen, hebben we behoefte aan meer zachtheid en comfort om ons heen. Ook de verharding in de maatschappij en de wereldwijde onzekerheid maken dat we ons graag terugtrekken in een comfortabele bubbel die warm en veilig voelt. Ronde en organische vormen brengen met hun zachte lijnen meer vrouwelijkheid in het interieur en creëren een warme en uitnodigende sfeer. Je kunt ze prima combineren met strakke vormen; zo doorbreek je de rechte lijnen en voeg je een speels effect toe.

Natuurlijke flow

Het is niet voor niets dat organische vormen zo geliefd zijn. Ze zijn namelijk afkomstig uit de natuur en roepen positieve associaties op in ons brein. Ze brengen rust en sfeer en zorgen dankzij hun vloeiende lijnen voor een natuurlijke flow. Door rond en organisch toe te passen in je interieurontwerpen, kun je de verschillende elementen in een ruimte heel mooi in elkaar over laten lopen en met elkaar verbinden. Daarnaast zijn ronde vormen ook nog eens ideaal voor kleine vertrekken, omdat ze minder ruimte in beslag nemen.

Ga ook voor rond!

Je kunt ronde en organische vormen op meerdere manieren eenvoudig integreren in het interieur. Denk aan een rond karpet, ronde wandpanelen, ronde kussens of ronde meubels. Of aan behang- en muurcirkels, helemaal hot! Bij Prints van Oranje heb je de regie over jouw ronde interieuritems helemaal in eigen hand. Je kunt ze volledig naar wens personaliseren met een eigen ontwerp, foto of dessin in het door jou gewenste formaat. Met keuze uit diverse structuren, materialen en afwerkingen geef je jouw item een unieke uitstraling mee. Van toepassing in hotels, restaurants, kantoorruimtes, zorginstellingen, winkels, musea of gewoon bij jou thuis; samen met jou gaan we op zoek naar de beste uitvoering van jouw ontwerp. Wat je wensen of ideeën ook zijn, met onze custom producten krijg je ieder interieurconcept rond!

Wil je van gedachten wisselen over de realisatie van jouw ronde en organische interieurontwerpen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op via info@printsvanoranje.nl of 030-634 7650, onze designers en specialisten helpen je graag verder!

Trend: rond en organischTrend: rond en organischTrend: rond en organischTrend: rond en organischTrend: rond en organisch