Akoestisch behang: ongehoord veelzijdig
Alle nieuwsberichten

Het besef dat een betere akoestiek het leef- en werkplezier verbetert, is inmiddels volledig tot de interieurwereld doorgedrongen. Vooral in grote, open ruimtes waar geluid vrij spel heeft, is geluidsoverlast een bron van frustratie en ergernis. In zo’n geval kan akoestisch behang van Prints van Oranje uitkomst bieden. Het absorbeert niet alleen geluid, maar is onder andere ook sterk egaliserend en warmte-isolerend. Voordelen waar je niet omheen kunt.

Akoestisch behang, meer dan geluiddempend

Akoestisch behang staat ook te boek als isolatiebehang of de akoestische variant van glasweefselbehang en glasvezelbehang. Het wordt natuurlijk vooral geroemd om zijn geluiddempende prestaties, maar ons personaliseerbare akoestische behang biedt nog meer voordelen:

  • Geluidsabsorberend. De geïntegreerde viltrug van 5 mm dik absorbeert geluid, wat de akoestiek in de ruimte ten goede komt;
  • Egaliserend. Vanwege zijn dikte is het bij uitstek geschikt om oneffenheden en/of andere kleine gebreken tot 4 mm in de ondergrond subtiel weg te werken. Zo maak je muren en wanden snel weer glad en strak, zonder dat er een stukadoor aan te pas hoeft te komen;
  • Warmte-isolerend. Het isoleert warmte en verkleint temperatuurschommelingen. In de zomer houdt het de warmte buiten, in de winter juist binnen doordat er minder warmte via de wanden weg naar buiten ‘lekt’. Wel zo fijn voor je energierekening!;
  • Afneembaar. Het behang kan met een vochtige doek worden afgenomen. Oppervlakkige vlekken en vingerafdrukken laten zich daardoor makkelijk verwijderen;
  • Naadloos. Het behang is naadloos uitvoerbaar in een maximale maat van 12 meter breed en 2,9 meter hoog uit één stuk. Zo komt jouw persoonlijke design prachtig tot zijn recht zonder onderbreking door storende naden.

Om deze eigenschappen wordt akoestisch behang veelal toegepast in kantoorruimtes, musea, theaters, hotels en andere hospitality-locaties en zelfs nieuwbouwwoningen.

Multifunctionele en sfeervolle oplossing

Akoestisch behang is buitengewoon multifunctioneel. Het is een ideale oplossing om de akoestiek in ruimtes op een praktische, kostenefficiënte en sfeervolle manier te verbeteren. Ons akoestische behang is volledig personaliseerbaar. Voeg je eigen print, foto of design toe aan het behang en tover ruimtes eenvoudig om naar een unieke belevingswereld waar het aangenaam verblijven is.

 

Prints van Oranje weet als geen ander hoe een ontwerp goed tot zijn recht komt door deze op de juiste manier te printen. Jouw ontwerpen en ideeën op akoestisch behang tot leven brengen? Neem gerust contact met ons op via info@printsvanoranje.nl of bel naar 030-634 7650 en informeer naar de mogelijkheden.

Akoestisch behang: ongehoord veelzijdigAkoestisch behang: ongehoord veelzijdig