Even kennismaken met... Sandra
Alle nieuwsberichten

Jouw persoonlijke ontwerp insturen of laten bewerken en opmaken door Prints van Oranje? Of behoefte om te sparren over jouw design en de mogelijkheden voor customized printen? Grote kans dat je te maken krijgt met Sandra Hodde, onze commercieel designer. Ruim een jaar geleden kwam ze bij ons in dienst, hoog tijd om kennis te maken met deze goedlachse collega en creatieve geest!

Wat doe je zoal bij Prints van Oranje?

Als commercieel designer ondersteun ik onze klanten bij het vertalen van al hun designwensen en -ideeën naar een custommade en persoonlijk interieur. Dat begint soms al bij het meedenken over een idee, maar kan ook gaan over het omzetten van kleuren, materiaaladvies, de opmaak van een bestand of het bewerken van een foto. Het persoonlijke contact met klanten is een van de leukste aspecten aan mijn werk. Samen iets moois creëren wat precies bij de wensen en eigenheid van de opdrachtgever past, geeft veel voldoening.

Waar word je blij van?

Ik werk met evenveel liefde aan alle opdrachten, maar krijg toch wel een kick van eigenzinnige concepten die verrassen en outside the box zijn. Van die ontwerpen die prikkelen en verwonderen. Vooral de projecten waarbij we een totaalbeleving neer mogen zetten, doen mijn hart sneller kloppen. Maar eigenlijk zijn alle custom printmaterialen die we verzorgen wel bijzonder. Of het nu gaat om grote of kleine projecten, het effect van custom prints is meteen zichtbaar en maakt een groot verschil voor de beleving van een ruimte.

Waar haal je je inspiratie uit?

Mijn inspiratie haal ik uit alles wat een beroep doet op mijn zintuigen. Van reizen en cultuur, dans en muziek, architectuur en de natuur tot een goed glas wijn of een verrassende mix van smaken in een gerecht. Volgens mijn collega’s is smaak mijn meest ontwikkelde zintuig. Ik raak namelijk niet uitgepraat over lekker eten! Op het gebied van design en interieur laat ik me graag inspireren door een combinatie van verschillende designstromingen, ook wel bekend als eclectisch design. Het is heel verrassend hoe je diverse elementen samen kunt laten komen in een spannend en contrasterend ontwerp dat ondanks, of misschien wel dankzij, de tegenstellingen toch een kloppend geheel vormt. Mijn favoriete designers en grootste inspirators op dat vlak zijn Sasha Bikoff, Iris Apfel en Studio Job. Zij ontwerpen echt hele toffe dingen!

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

Ik kan helemaal blij worden als er een persoonlijk bericht met de complimenten van een tevreden klant of mooie referentiefoto’s binnenkomen. Helemaal leuk is het als we een uitnodiging krijgen om op locatie het eindresultaat te komen bewonderen. Dan kun je met eigen ogen zien waar je het voor doet. Maar ook als er problemen zijn en ik kan bijdragen aan een oplossing, geeft me dat een goed gevoel. Verder kan ik enorm genieten van het contact met mijn collega’s. Als we naast het harde werken weer eens een dag flink met elkaar gelachen hebben, rij ik met een grote glimlach op mijn gezicht naar huis!

Even kennismaken met... SandraEven kennismaken met... SandraEven kennismaken met... SandraEven kennismaken met... SandraEven kennismaken met... SandraEven kennismaken met... Sandra