• Goudbehang bij Brouwerij Durs
  • Goudbehang bij Brouwerij Durs
  • Goudbehang bij Brouwerij Durs
Levensechte print van mozaïektegels

Goudbehang bij Brouwerij Durs

Brouwerij Durs is de enige échte stadsbrouwerij van Arnhem. De lokale bierbrouwer ontwikkelde unieke, échte Arnhemse bieren met klinkende Arnhemse namen als ‘Dakhaas’, ‘Dikke Prins’, ‘Geutpisser’ en ‘Schuume’. Het uitgangspunt voor het interieurontwerp van de brouwerij en het bijbehorende proeflokaal was een sfeer die de beleving van een bijzonder bier optimaal ondersteunt. Hierbij staan het water uit de Sint-Jansbeek en een stoere authentieke uitstraling centraal.

EEN ODE AAN HET ARNHEMSE WATER

Een belangrijk bestanddeel van bier is water. Water dat voorheen uit de beken van Arnhem kwam, waaronder de Sint-Jansbeek die een centrale rol speelde bij het ontstaan van de stad. Vandaar het blauw op de wanden, alsof de ruimte gevuld is met water. Daarin zwemt de bekende goudvis uit de Sint-Jansbeek rond, die daar recentelijk met zijn soortgenoten in werd losgelaten. In het interieur is een mix van oude en nieuwe producten toegepast, uitgevoerd in stoere en authentieke materialen, met als blikvangers de roestvrijstalen ketels. Voor de realisatie van het ontwerp zijn er zoveel mogelijk lokale partijen ingeschakeld en producten van Arnhemse ontwerpers toegepast.

LEVENSECHTE TEGELPRINT

Voor de wand achter de bar verzorgde Prints van Oranje een zogenaamd goudbehang met een levensechte print van mozaïektegels. Het materiaal voor de tegelprint moest glanzend en afneembaar zijn. Dankzij de transparante laag van het exclusieve printbehang komen de goud- en glansaccenten extra mooi naar voren. Het resultaat is een stijlvolle betegelde wand die niet van echt te onderscheiden is en een luxe touch geeft aan het geheel.

 

Interieurontwerp: Buro Bogaarts

Goudbehang bij Brouwerij DursGoudbehang bij Brouwerij DursGoudbehang bij Brouwerij DursGoudbehang bij Brouwerij DursGoudbehang bij Brouwerij Durs