• Tapijtlopers met historische prints bij Paleis Het Loo
  • Tapijtlopers met historische prints bij Paleis Het Loo
  • Tapijtlopers met historische prints bij Paleis Het Loo
Unieke tapijtlopers met prints van historische vloeren brengen de geschiedenis tot leven en nemen je mee op een onvergetelijke reis door de tijd.

Tapijtlopers met historische prints bij Paleis Het Loo

Na een uitgebreide renovatie en langdurige verbouwing is Paleis Het Loo opnieuw geopend voor bezoekers. Na een duurzame renovatie zijn de interieurs gerestaureerd en de diverse vertrekken in het paleis opnieuw ingericht. Voor de paleisroutes, die bezoekers op een betoverende reis meenemen door de geschiedenis, leverden we via ons custom printlabel Prints van Oranje unieke tapijtlopers. Met levensechte prints van de historische vloeren van weleer begeleiden ze het publiek op een fascinerende ontdekkingstocht door het paleis.

PALEISROUTES MET BOEIENDE AUDIOVERHALEN

De paleisroutes zijn ontworpen om de vroegere bewoners en de vertrekken van het paleis tot leven te brengen. Via boeiende audioverhalen kunnen bezoekers twee verschillende routes volgen. De oostelijke route neemt je mee terug naar de zeventiende eeuw, waar je het verhaal van Willem en Mary, de eerste bewoners van Paleis Het Loo, kunt herbeleven. De westelijke route onthult het leven van de latere generaties Oranje in het paleis. De kamers op deze routes zijn zorgvuldig gereconstrueerd, waardoor je historische sfeer tot in detail beleeft. Om de bezoekers een onvervalste ervaring te bieden, zijn storende museumspecifieke elementen zoals tekstbordjes achterwege gelaten. Daarnaast zijn de bezoekersstromen geoptimaliseerd voor een zo vloeiend mogelijk bezoek.

TAPIJTLOPERS ALS DRAGER VAN DE GESCHIEDENIS

De authentieke beleving wordt versterkt door ‘onzichtbare’ tapijtlopers, die naadloos opgaan in de originele paleisvloeren en nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. De gedetailleerde prints, zoals houten vloeren, marmer en mozaïek, zijn een exacte fotografische weergave van de vloeren eronder. Kossmanndejong, verantwoordelijk voor het concept en tentoonstellingsontwerp, licht toe: “We hebben de vloeren gefotografeerd en de exacte patronen rechtstreeks op de lopers geprint. Ook de routemarkeringen en luisterhaltes voor de audiotour zijn in de lopers verwerkt. Zo beschermen we niet alleen de historische vloeren van het museum, maar vergroten we ook optisch de ruimte en laten we de bezoeker volledig opgaan in de omgeving.” De keuze voor de uitvoering van deze lopers viel op het akoestische en duurzame tapijt Velours Special van Prints van Oranje. Met een geluidsabsorptie van circa 30% en onder andere een Blauer Engel-certificering past dit tapijt perfect bij de gestelde eisen en wensen.

Tapijtlopers met historische prints bij Paleis Het LooTapijtlopers met historische prints bij Paleis Het LooTapijtlopers met historische prints bij Paleis Het LooTapijtlopers met historische prints bij Paleis Het LooTapijtlopers met historische prints bij Paleis Het Loo