Kleurentrends 2022
Alle blogitems

Het najaar is traditiegetrouw de tijd dat een aantal bekende verf- en interieurmerken de kleur van het nieuwe jaar bekendmaken. Welke nieuwe kleurentrends gaan we zien? Wat vertellen ze ons en hoe pas je ze toe in het interieur? Als we kijken naar de nieuwe kleuren voor 2022 dan is één ding heel duidelijk: we zijn toe aan verandering en klaar voor een nieuwe, frisse start!

Licht en levendig

Na lange periode van veel binnen zitten, lockdowns en stilstand, hebben we meer dan ooit behoefte om letterlijk en figuurlijk naar buiten toe te treden. In het interieur omringen we ons graag met frisse en lichte tinten die ruimtes openheid en lucht geven. Helemaal in lijn met deze gedachte is de nieuwe kleur van het jaar van Flexa: Bright Skies. Een lichte en luchtige kleur blauw die zorgt voor een frisse wind in het interieur. Dat we snakken naar levendigheid en de lichte frisheid van buiten, onderstreept ook Olive Sprig, de kleur van het jaar van Histor. Deze serene grijsgroene kleur staat voor groei en veerkracht van de natuur. De kleurnaam verwijst naar de olijftak die staat voor vrede, harmonie en hoop. Olive Sprig heeft een ontspannende en rustgevende werking en fleurt ruimtes op. Ook Farrow & Ball voorspelt voor 2022 heldere kleuren die een terugkeer naar het normale leven aankondigen. Zij laten lichte en vrolijke kleuren zien met wat meer kleurintensiteit, zoals het zonnige Babouche No.223 en hetlevendige Breakfast Room Green No.81.

Harmonie en comfort

Naast de behoefte aan levendigheid, willen we tegelijkertijd ook een thuisbasis met een harmonieuze en comfortabele uitstraling creëren. Dankzij hun veelzijdigheid komen de nieuwe kleuren voor 2022 helemaal tegemoet aan deze wens. Ze gaan goed samen met zachte en natuurlijke tinten voor een harmonieus geheel. Voor wat meer warmte en diepte kan de combinatie met aardse tinten gemaakt worden. En voor wie houdt van wat meer durf en lef, zijn er ook prachtige matches met een aantal vrolijke en fellere kleuren voor een optimistisch gevoel.

Aan de slag met de nieuwe kleurentrends

Zin gekregen om aan de slag te gaan met de nieuwe kleurentrends van 2022? Bij Prints van Oranje kun je iedere print of dessin in elke gewenste (trend)kleur laten printen op interieurmaterialen voor op de vloer, tegen de wand, voor het raam, op het meubel of aan het plafond. Of je het nu groots aan wil pakken met een complete makeover of wat subtieler met het wisselen van een paar kleine details, wij helpen je met het up-to-date houden van je interieurconcepten met de laatste trends. Mail vrijblijvend naar info@printsvanoranje.nl of bel ons op 030-634 7650. Je kunt je vraag ook direct stellen via de chat op onze website.

Kleurentrends 2022Kleurentrends 2022Kleurentrends 2022