Top 3 favoriete prints in het interieur
Alle blogitems

Prints zijn een krachtig middel om een onderscheidend interieur en een unieke beleving te creëren. Ondanks het persoonlijke karakter van de designs waar we bij Prints van Oranje aan werken, zijn er een aantal prints die we opvallend vaak voorbij zien komen. Soms variërend in stijl, vorm of kleur, maar allemaal duidelijk rondom een specifiek thema. Wat zijn veelgevraagde prints op dit moment en welke trends vallen er te ontdekken? Een rondvraag onder onze designers en interieurspecialisten leverde een top 3 op van de meest populaire prints in het interieur.

Stijlvol marmer

Marmer is helemaal terug van weggeweest. Niet alleen als materiaal, maar ook als print doet de natuursteen het goed. Met zijn chique, exclusieve uitstraling creëert marmer een instant gevoel van luxe. Perfect voor de aankleding van hoogwaardige interieurs, zoals in hotels, restaurants, winkels, ontvangstruimtes of gewoon thuis. Dankzij het rustgevende natuurlijke patroon met vloeiende lijnen past marmer vrijwel overal. Naast de natuurgetrouwe marmerstructuren zien we ook veel varianten met een opgeblazen patroon of afwijkende kleuren, het zogenaamde gekleurd marmer. Ideaal, want zo valt de marmertrend perfect in te passen in jouw persoonlijke interieur, wat je stijl of interieurthema ook is.

Go wild

Waar dierenprints voorheen gezien werden als ordinair en een associatie opriepen met de Veerkampjes, is dat anno 2021 allang niet meer het geval. Dierenprints zijn al een tijdje hot en inmiddels volledig geaccepteerd in het interieur. Niet alleen thuis, maar ook in zakelijke interieurs hoort de animalprint er helemaal bij. Populaire prints van dit moment zijn luipaard-, panter- en tijgerdessins. Maar ook de zebra- en dalmatiërprint zijn in trek. Van behang en vloerkleden tot meubelstoffen en accessoires, dierenprints lenen zich overal voor. Ook leuk: een (trap)loper met een dierenprint als stijlvolle eyecatcher. Naast de levensechte patronen en kleuren, zien we ook veel variaties in een meer grafische weergave en knalkleuren.

Zeg het met bloemen

Bloemen- en natuurprints zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs. Geen wonder, want wie haalt er nu niet graag de natuur in huis? Daarnaast is de bloemenprint op vele manieren toe te passen; van uitvergrote minimalistische motieven tot een meer verfijnd botanisch dessin en van krachtige diepe kleuren tot zachte en lichte (pastel)tinten. Ook exotische uitvoeringen in kleurrijke jungleprints zien we nog steeds veel. Of het nu op de vloer, tegen de wand, voor het raam of op het meubel is, met een bloemenprint laat je je interieur spreken en geef je ruimtes een natuurlijke sfeer.

 

Ook aan de slag met een marmer-, dieren- of bloemenprint voor de materialen in jouw interieurproject? Deel je wensen en ideeën met ons! Dan gaan we samen met jou op zoek naar de beste materiaalsoorten en uitvoering voor het neerzetten van een persoonlijk en onderscheidend interieur. Stuur een mail naar info@printsvanoranje.nl of bel ons op 030-634 7650. Of stel je vraag direct via de chat op onze website.

 

Beeldmateriaal: o.a. het Zalmhuis, FloriWorld
Top 3 favoriete prints in het interieurTop 3 favoriete prints in het interieurTop 3 favoriete prints in het interieurTop 3 favoriete prints in het interieurTop 3 favoriete prints in het interieurTop 3 favoriete prints in het interieur