• Betonlook printtapijt bij ZODIAC de musical
  • Betonlook printtapijt bij ZODIAC de musical
  • Betonlook printtapijt bij ZODIAC de musical
Visueel spektakel met een boodschap

Betonlook printtapijt bij ZODIAC de musical

Bewustwording, dingen samen voor elkaar krijgen en respect voor de planeet vormen de boodschap van ZODIAC de musical. Het is een verhaal dat verbindt, verwondert en vragen stelt. De iconische locatie in de Koepelgevangenis van Breda, gecombineerd met een indrukwekkende technische set-up, geeft dit visuele spektakel een extra dimensie. Het centrale podium is bekleed met custommade printtapijt uitgevoerd met een betonlook design, dat dient als solide basis voor het energieke dans- en acteerwerk van de musicalspelers.

HET VERHAAL VAN ZODIAC

Het verhaal van ZODIAC de musical, onder regie van William Spaaij, speelt zich af in het jaar 2031. Onze planeet is er slecht aan toe. Het universum heeft de mensheid opgegeven en de dierenriem – de zodiac – daagt de dappere Boogschutter Bo uit om naar de aarde af te dalen. Zijn opdracht? De vier elementen vuur, aarde, lucht en water terugvorderen op de mens. Avontuurlijk als hij is, twijfelt Bo geen moment. Daar aangekomen ziet hij de wereld al snel met andere ogen. Hij valt van de ene verwondering in de andere en komt voor een moeilijke keuze te staan. Wat doe je als de wereld in brand staat? Welke uitdagingen ga je samen met je nieuwe bondgenoten aan, welke ga je uit de weg? Lukt het Bo om de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden, alsnog te redden?

PRINTTAPIJT IN DE HOOFDROL

De voorstelling speelt zich deels boven het publiek af, de zodiac bevindt zich immers in het universum. Door de ronde hoge zaal in de koepel wordt je aan alle kanten omgeven door en meegenomen in het verhaal. Innovatieve licht- en geluidseffecten, het gebruik van tientallen drones en de projecties op de gewelven en het ronde cellencomplex van de Koepel zorgen samen voor een magische show. Op het centrale podium, dat is uitgerust met een tegengesteld bewegende dubbele draaischijf, schittert een betonlook printtapijt. De wens voor de uitvoering van dit tapijt was een ontwerp dat een zo natuurlijk mogelijk aardoppervlak weergeeft, waarop de cast goed uit de voeten kan met dansen. De belichting en prachtige projecties lichten niet alleen de gewelven van de Koepel op spectaculaire wijze uit, maar laten ook het tapijt als het ware steeds van kleur veranderen.

 

Fotografie: Jean Philipse, Karin Jonkers en Robin Kamphuis

Betonlook printtapijt bij ZODIAC de musicalBetonlook printtapijt bij ZODIAC de musicalBetonlook printtapijt bij ZODIAC de musicalBetonlook printtapijt bij ZODIAC de musicalBetonlook printtapijt bij ZODIAC de musicalBetonlook printtapijt bij ZODIAC de musical