• Bloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij Parteon
  • Bloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij Parteon
  • Bloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij Parteon
Voor de restyling van de vergaderruimtes is gezocht naar een element dat oude tijden doet herleven.

Bloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij Parteon

Parteon is een woningcorporatie die zich inzet voor voldoende, kwalitatief goede, betaalbare en duurzame woningen in de Zaanstreek. Zelf is de organisatie gehuisvest in een monumentaal fabriekspand. Voor de restyling van haar vergaderruimtes liet Parteon een serie custommade karpetten maken, passend bij de cultuurhistorische waarde van het gebouw.

MONUMENTALE CHOCOLADEFABRIEK

Parteon is gevestigd in de voormalige Pette-Boon fabriek, een meer dan 100 jaar oude chocoladefabriek in de Zaanstreek. Eind vorige eeuw werd het monumentale gebouw gered van de sloop. In 2001 werd het tot rijksmonument verklaard. Na een grootschalige renovatie werd het markante pand omgetoverd tot een moderne werkplek. De inrichting is licht en open; dankzij de vele ramen valt er veel daglicht naar binnen.

OUDE TIJDEN HERLEVEN

Voor de restyling van de vergaderruimtes is gezocht naar een element dat oude tijden doet herleven. Hiervoor liet Parteon een serie karpetten ontwerpen met bloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst. Als basis voor de ontwerpen zijn oude afbeeldingen met deze typerende Friese schilderstijl gebruikt. Deze zijn omgezet naar een gepersonaliseerd design en nauwkeurig op maat ingekleurd. Kleuren als karakteristiek Zaans groen en het traditionele rood en blauw uit de Hindelooper schilderstijl zorgen voor een authentieke uitstraling. Het resultaat is een aantal unieke vloerkleden die qua beleving prachtig passen bij het oude monumentale pand en zijn geschiedenis.

Bloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij ParteonBloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij ParteonBloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij ParteonBloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij ParteonBloemmotieven uit de Hindelooper schilderkunst bij Parteon