Een speelse look met tapijttegels
Alle blogitems

In veel moderne zakelijke interieurs vormen tapijttegels dankzij hun modulaire eigenschappen daarom een welkome aanvulling.

Modulair, dus flexibel

Een modulaire vloer komt goed van pas op/in (thuis)werkplekken, kantoortuinen, flexplekken en publieke ruimtes, zoals scholen en overheidsgebouwen. Waar ruimtes vragen om een sfeervolle, functionele en flexibele invulling, zit je met tapijttegels altijd goed. Deze kun je op elk moment herplaatsen. Op die manier kun je nuances aanbrengen die meebewegen met de (veranderende functie van de) ruimte. Mits je de tegels niet verlijmt natuurlijk…

Vrijheid om te variëren

Waarom vasthouden aan standaardvormen en -formaten? Met tapijttegels ben je niet gebonden aan vastomlijnde kaders en kun je een geheel eigen vloerontwerp samenstellen. Met interieurmaterialen in bijzondere patronen en kleurstellingen komt een vloer pas echt tot leven. Tapijttegels geven de ultieme vrijheid om te variëren met:

  • kleuren (unicolor of gemêleerd)
  • structuren (hoog- en laagpolig)
  • vorm (vierkant, rechthoekig en anders)
  • formaat (klein of groot)

Veelheid aan formaten

Binnen de interieurwereld is 50×50 cm een conventioneel formaat. Maar interieurs doen zichzelf te kort door deze afmetingen als uitgangspunt te nemen. Waarom niet rechthoekig, zoals een plankformaat? Een kleiner of groter formaat? Of waarom bestaande tegels niet overdwars versnijden om twee gelijkvormige driehoeken te verkrijgen? Door deze als tangram of mozaïek aaneen te leggen, ontstaat een wel heel bijzonder samenspel van vormen. Je kunt naar hartenlust combineren.

Tapijttegels: speels en levendig

Het speelse en levendige karakter van tapijttegels komt helemaal goed tot uiting in ‘serious game’ Game of Life van GGD Amsterdam. Met recht een eerbetoon aan de veelzijdigheid van tapijttegels. Een waarbij de functionaliteit verschuift van vloerbedekking naar spelelement. Op een levensgroot spelbord maken spelers en toeschouwers op interactieve wijze kennis met een nieuw perspectief op gezondheid. Gebruikmakend van geprinte rollenkaarten en opdrachttegels bevorderen de deelnemers het inzicht in de eigen positieve gezondheid.

Creatieve toepassingen alom

Dat is slechts één voorbeeld uit de vele mogelijkheden. De flexibiliteit van tapijttegels opent de deur voor een speelse ruimtewerking:

  • Zoning: het aanbrengen van afbakeningen in grote open ruimtes. In multifunctionele ruimtes zoals kantoortuinen helpen tapijttegels het overzicht te Zit- of loungegedeeltes, flexplekken, koffiecorners en vergaderruimtes afbakenen is kinderspel. Bijvoorbeeld door met optische scheidslijnen te creëren met lijnwerkingen en door variatie in kleurgebruik. Bij een eventuele herinrichting verandert het patroon gewoon mee. De tapijttegels kunnen ook aangrenzend aan een bestaand karpet worden gelegd om zo de nodige accenten te leggen.
  • Het creëren van een ‘woven effect’. De kracht zit hem in Door tapijttegels van een en hetzelfde dessin haaks op elkaar te leggen, ontstaat een gevlochten structuur. De draadrichting vormt op die manier een uniek geweven tekenpatroon voor een optisch 3D-effect.
  • Een retro look met ‘pixel art’. Met enige verbeeldingskracht hebben tapijttegels iets weg van uitvergrote pixels. Inmiddels heeft pixel art een immense fanbase opgebouwd. Een nostalgische pixellook van bestaande beelden maakt elke vloer speels.

Kortom: je hebt zelf volledig in de hand hoe je het creatieve ontwerp vormgeeft. Of je bijvoorbeeld werkt met hoog- of laagpolig tapijt of een combinatie daarvan? Met neutrale tinten of juist bonte kleuren? Mix & match van de bovenste plank.

Unieke designs, unieke projectinrichting

Prints van Oranje print tapijttegels in allerlei soorten, kleuren en maten. Van unicolor tot uitbundige dessins. Bij ons staat creatieve vrijheid, eigenheid en durf centraal bij elke projectinrichting.

Dankzij onze geavanceerde printtechnieken is het mogelijk om unieke designs samen te stellen die ieder interieurconcept versterken.

Je kunt zelf de vormgeving op je nemen, maar desgewenst ook door onze eigen vormgevers laten opmaken. Wat je keuze ook wordt, we gaan bij elke projectinrichting voor een resultaat dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van onze tapijttegels? Neem dan contact op via info@printsvanoranje.nl of 030-634 7650. Geheel vrijblijvend.

Een speelse look met tapijttegels