Verbeter de akoestiek met visuals aan de wand
Alle blogitems

De wand vormt een ideaal oppervlak voor akoestische oplossingen. Een uitkomst, want niet elke open ruimte beschikt over dikke geluidwerende muren of massieve houten deuren.

Goede akoestiek broodnodig

Daar waar geluid vrij spel heeft, kunnen zelfs onschuldige achtergrondgeluiden uitgroeien tot een oorverdovend galmen. Als geluid te overheersend wordt, heeft dat grote invloed op de gebruikers en de functie van je ruimte. Door niet alleen te ontwerpen voor het oog maar ook voor het oor, kunnen we onze productiviteit, gezondheid en sociaal gedrag verbeteren:

  • Een goede akoestiek in kantoorruimtes zorgt voor meer ontspanning en focus, waardoor werknemers beter presteren en minder snel vermoeid raken;
  • Verbeterde akoestiek in hotels draagt bij aan een ontspannen verblijf en vermindert klachten en ergernis over geluidsoverlast bij hotelgasten.

Wandoplossing is blikbepalend

Kortom: het optimaliseren van de akoestiek in ruimtes is geen overbodige luxe. Gelukkig is hier in interieurontwerpen steeds meer aandacht voor. Binnen de interieurwereld zijn kurkbehang en akoestische wandpanelen bezig aan een opmars. Niet alleen omwille van hun akoestische prestaties, maar ook omdat deze wandoplossingen eyecatchers bij uitstek zijn. Op de wand ‘hangen’ deze immers altijd prominent in het zicht.

Wand volledig te customizen

Dankzij onze geavanceerde printtechnieken ben je nooit beperkt tot rechttoe rechtaan akoestische wandoplossingen. Bij Prints van Oranje kun je deze geheel naar eigen smaak en inzicht customizen. Uitgevoerd met eigen foto’s of dessins bieden deze oplossingen ruimte aan onbegrensde creativiteit.

Kurkbehang: van nature geluiddempend

Het zijn de accenten die een extra impuls geven aan je interieurconcept. Kurkbehang is daarvan een bijzonder voorbeeld. De reliëfwerking en nerfstructuur geven het interieur een heel eigentijdse look en feel mee. Eigenschappen die bedrukt en wel volledig intact blijven. Met een inspirerende print werkt kurkbehang activerend, maar omdat het materiaal van nature geluiddempend is, creëert het tegelijkertijd een oase van rust. Zo kun je in alle rust overleggen. Met name in kantoor- en vergaderruimtes met veel doorloop is het daarom prettig werken met kurkbehang.

Akoestisch wandpaneel: storyteller pur sang

Die bijzondere hotelovernachting of dat onvergetelijke 5-gangen-menu met vrienden of familie… Stuk voor stuk momenten om te koesteren. In verblijfsruimtes waar herinneringen worden gevormd – met name in de hospitalitybranche – tillen gepersonaliseerde, akoestische wandpanelen de beleving naar een hoger niveau.

Doordat de panelen omgevingsgeluid dempen, kunnen gasten zich helemaal terugtrekken in hun eigen gezelschapsbubbel. De visuals op de panelen herinneren hen er voortdurend aan de waan van de dag te laten voor wat het is. Wandcreaties zijn als geen ander in staat om te verwonderen, een verhaal te vertellen of gevoel over te dragen. Zo wordt het bezoek méér dan een kortstondige momentopname. Namelijk een unieke ervaring die nog jarenlang bijblijft.

Creativiteit, eigenheid, kwaliteit én akoestisch sterk

Akoestiek is geen saaie must, maar biedt unieke creatieve mogelijkheden. De akoestiek verbeteren kan nu ook met unieke visuals aan de wand. De akoestische wandoplossingen van Prints van Oranje combineren creativiteit, eigenheid en kwaliteit met sterke akoestische eigenschappen. Ze zetten op akoestisch vlak écht de toon.

Met de huidige geavanceerde printtechnieken is het mogelijk om werk- en leefomgevingen mooier, stiller en volledig eigen te maken. Niet eerder bood ruimteakoestiek zoveel ruimte aan creatieve vrijheid.

Meer weten? Neem contact met ons op via info@printsvanoranje.nl of 030-634 7650 om de mogelijkheden te bespreken.

Verbeter de akoestiek met visuals aan de wand