Rond tapijt en andere bijzondere vormen
Alle blogitems

Van rond tapijt tot hexagon. Jij bedenkt het, wij realiseren het.

Geometrisch: klassiek en elegant

De interieurarchitectuur is van oudsher geïnspireerd door geometrische vormen. Het vierkant, de rechthoek, de driehoek en de cirkel… eigenlijk alles wat je maar met passer en liniaal kunt vormgeven.

Rechthoek als schilderdoek

De geometrie vormt niet geheel verrassend een grote inspiratiebron voor veel tapijttoepassingen. Het zal je niet verbazen dat de rechthoek als karpet nog altijd onverminderd populair is. Deze klassieke vorm heeft veel weg van een onbeschreven blad of een leeg canvasdoek. Klaar om beschilderd te worden en een verhaal te vertellen.

Marketingbureau Brand New Journey, voor wie storytelling zo’n essentieel onderdeel is van zijn werkzaamheden, kon die gedachte goed kwijt op het rechthoekige kantoortapijt. De vier disciplines die het bureau symboliseert, astronaut, paraglider, deepdiver en autocoureur, vormen daarop een terugkerend thema. De fotorealistische, geprinte weergave van onder andere vogels en vissen, voorzien van catchy oneliners, maken het spectaculaire ontwerp compleet.

Polygoon: ultieme hoeksteen

Hoekpunten in andere samenstellingen leveren op tapijt ook bijzondere creaties op, bewijst het koninklijke karpet in bedrijfsverzamelgebouw Het Kasteel in Eindhoven. Het karpet combineert moderne interieurelementen met een klassieke twist. De eigenzinnige polygoonvorm vindt zijn oorsprong in de hoekige stijlelementen aan de binnen– en buitenzijde van het gebouw. Het toonbeeld van vorm en materiaal in perfecte harmonie!

Rond tapijt als middelpunt

Ook cirkelvormige figuren zijn interessante geometrische vormen. Vanuit het midden gezien is de afstand tot de randen overal even groot. Dit ‘in het middelpunt staan’ was voor BNR Nieuwsradio dan ook precies de insteek om voor een bedrukt, rond tapijt te kiezen tijdens een promotieactie. Met een tijdelijke stand op het station van Amsterdam Centraal kon de nieuwszender op veel belangstelling rekenen. Geen toevallige passant kon om de bijzondere blikvanger heen, mede door de vakkundig vormgegeven, geprinte buttons.

Freestyle: opvallend uniek

Voor tapijt beschikken geometrische vormen over ontzettend veel mogelijkheden, zover is duidelijk. Maar als je een extra dimensie aan je interieur wilt geven, kun je ook kiezen voor een compleet andere vorm.

Design met een knipoog

NEO, specialist in geo-ICT en aardobservatie, deed haar roots eer aan met een op tapijt geprinte satelliet. Niet alleen de print is een fotorealistische weergave van een satelliet, het tapijt heeft zelfs die vorm. Compleet met zonnepanelen en communicatieapparatuur. Het resultaat is een aangename blikvanger met aardse elementen en een knipoog.

Buiten de gebaande paden

Een andere tapijttoepassing is het op koeienvlekken geïnspireerde karpet in NIU Dairy Hotel. Een ode aan de voormalige bestemming van het hotel. Daar stond namelijk eerder zuivelfabriek De Sierkan. Zo weelderig als de vlekken op de koeienhuid, zo bont en eigenzinnig is het karpet. Met recht, want geen koeienvlek is hetzelfde.

Custom-made printoplossingen in elke vorm

Met een op maat gemaakt tapijt laat je onherroepelijk een onvergetelijke indruk achter. Dat begint altijd met creatieve vrijheid en eindigt bij de perfecte afstemming van vormen, materialen en stijlelementen.

Of je nu op zoek bent naar een ronde vorm, een rechthoek of liever buiten de gebaande paden denkt, we weten als geen ander wat unieke printoplossingen op tapijt met een interieur doen. Full-color en altijd in hoge resolutie uitgevoerd beschik je over een eyecatcher die bijblijft.

Op zoek naar een gepersonaliseerd tapijt en benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@printsvanoranje.nl of 030-634 7650 om de mogelijkheden te bespreken.

Rond tapijt en andere bijzondere vormenRond tapijt en andere bijzondere vormenRond tapijt en andere bijzondere vormenRond tapijt en andere bijzondere vormen