• Aardewerk tegelprint bij boekhandel Van der Velde
  • Aardewerk tegelprint bij boekhandel Van der Velde
  • Aardewerk tegelprint bij boekhandel Van der Velde
Historische print in een modern jasje

Aardewerk tegelprint bij boekhandel Van der Velde

Oude balken in combinatie met strakke plafonds, oud getimmerd lijstwerk gecombineerd met open stalen boekenkasten, traditionele estrikken versus rauw beton, Friese witjes naast strakke houten blokken en klassieke tinten afgewisseld met tijdloos zwart, grijs en wit. De winkel van Boekhandel Van der Velde in Harlingen ademt een speelse mix van oud & nieuw, waarin de geschiedenis van de stad en de hedendaagse moderne architectuur samenkomen. Ook het tapijt met print van traditionele Harlinger aardewerk tegeltjes is ontworpen volgens dit ontwerpprincipe en sluit naadloos aan bij de rest van het interieur.

OLD MEETS NEW

Boekhandel Van der Velde is samen met de Openbare Bibliotheek en het Hannemahuis gevestigd in drie geschakelde panden aan de Voorstraat in Harlingen. Interieurontwerpbureau NOMNOM Design paste de unieke mix van oud & nieuw toe door het gebruik van historische materialen, kleuren, vormen en prints, maar dan verpakt in een modern jasje en eigentijdse vormgeving. Voor het interieurontwerp van de winkel lieten de designers zich enerzijds inspireren door de rijke historie van de havenstad Harlingen zoals die te bewonderen is in het Hannemahuis. Anderzijds stemden zij het ontwerp af op de huidige tijd met moderne kenmerken en materialen, aansluitend op de moderne architectuur van de uitbreiding aan de achterkant van de winkel en het eigentijdse interieurontwerp in het Black Box principe dat er al lag voor de bibliotheek.

TAPIJTONTWERP OP MAAT

Het tapijt in de winkel is volledig op maat ontworpen en bedrukt met een afbeelding van traditionele Harlinger aardewerk tegeltjes die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. De basis voor het tapijtontwerp is een tegeltableau dat boven in het Hannemahuis hangt. Door de afbeelding hiervan te verschalen en te printen op moderne materialen, ontstaat een bijzonder en eigentijds effect dat tegelijkertijd een ode is aan de geschiedenis en het oude ambacht.

 

Ontwerp en foto’s: NOMNOM Design

Aardewerk tegelprint bij boekhandel Van der VeldeAardewerk tegelprint bij boekhandel Van der VeldeAardewerk tegelprint bij boekhandel Van der VeldeAardewerk tegelprint bij boekhandel Van der Velde