• Luxe printstof en -tapijt bij Clan de Banlieue
  • Luxe printstof en -tapijt bij Clan de Banlieue
Urban design met een gouden randje

Luxe printstof en -tapijt bij Clan de Banlieue

Het Nederlandse streetwearlabel Clan de Banlieue opende in het voorjaar van 2019 een spectaculaire nieuwe flagshipstore in Rotterdam. Lotte Faassen, interieurontwerper bij Lotte Faassen x Studio de Blieck, werd benaderd voor het design van de nieuwe winkel. Ze kreeg de vrije hand in het totale interieurontwerp. Het resultaat is een vernieuwend concept in de luxury retailbranche: urban met een gouden randje.

PRINTSTOF EN -TAPIJT MET LUXE TOUCH

De flagshipstore beslaat zo’n vierhonderd vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. Van de balie, kledingrekken en de kleedkamers tot de verlichting en de algehele branding, over alles is nagedacht. Ook het printtapijt op de trap en de printstof op de poefjes die Prints van Oranje verzorgde, sluiten naadloos aan bij de young urban stijl met luxe touch. Lotte: “De gedachte achter het ontwerp van het tapijt en de meubelstof was herkenbaarheid creëren. Ik heb gekozen om het logo van Clan de Banlieue in een drukke print terug te laten komen, zodat dit herkenbaar zou zijn voor de klanten in de winkel. Dit moest wél op een luxe manier, daarom heb ik gekozen voor de donkere kleuren in combinatie met messing.”

Interieurontwerp: Lotte Faassen x Studio de Blieck

Luxe printstof en -tapijt bij Clan de BanlieueLuxe printstof en -tapijt bij Clan de BanlieueLuxe printstof en -tapijt bij Clan de Banlieue