• Haarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap Rijnland
  • Haarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap Rijnland
  • Haarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap Rijnland
Customised print van oude kaart uit 1612 op projectgeschikte en duurzame meubelstof maakt erfgoed en geschiedenis zichtbaar in het interieur.

Haarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap Rijnland

Het Hoogheemraadschap van Rijnland werkt elke dag aan droge voeten en schoon water, en daarmee aan een toekomstbestendige en duurzame leefomgeving. Het erfgoed van Rijnland gaat 800 jaar terug. Het waterschap wilde dit erfgoed beter naar voren laten komen in zijn gebouw in Leiden. Daarom liet het voor diverse soorten meubels en kussens custommade meubelstof ontwerpen, door Saskia de Zee van LUREaLURE, met een print van een oude kaart uit 1612. Op deze manier is de geschiedenis en identiteit van de organisatie overal zichtbaar en voelbaar.

OUDE KAART ALS INSPIRATIEBRON

Het Hoogheemraadschap beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid kaarten die digitaal voor iedereen toegankelijk zijn. De vraag was of dit erfgoed meer zichtbaar kon worden gemaakt in de aankleding van het gebouw. Als inspiratie is er gekozen voor de beroemdste kaart van het waterschap: die van het grondgebied uit 1612. Deze kaart is vervolgens omgezet naar een haarscherpe print op meubelstof. Maar liefst 100 krukjes, 20 kussens, 15 rolkussens, 3 tafelkleden en een bank in de centrale hal zijn hiermee bekleed. Een mooie toepassing van custom prints, die naast het uitdragen van het erfgoed laat zien hoe je op een handige manier samenhang creëert en verschillende elementen in het interieur met elkaar verbindt.

PROJECTGESCHIKTE EN DUURZAME MEUBELSTOF

Omdat het Hoogheemraadschap veel belang hecht aan duurzaamheid, ging de voorkeur uit naar een stof die lang meegaat en daar ook op getest is. De keuze viel op printstof Coco van Prints van Oranje: een duurzame meubelstof die aanvoelt als een zachte velvet stof, maar een vlakkere structuur heeft dan echt velvet. Coco is projectgeschikt; zo is de meubelstof onder andere brandvertragend, 100% waterdicht en waterafstotend, kleurecht en slijtvast. Dat maakt de stof ideaal voor intensief gebruik in een commerciële omgeving als die bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Haarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap RijnlandHaarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap RijnlandHaarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap RijnlandHaarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap RijnlandHaarscherpe print op meubelstof bij Hoogheemraad- schap Rijnland