• Betonlook printtapijt bij Het Spanjaard
  • Betonlook printtapijt bij Het Spanjaard
  • Betonlook printtapijt bij Het Spanjaard
Unieke print met oude stadskaart

Betonlook printtapijt bij Het Spanjaard

In ‘Het Spanjaard’ in Borne zijn diverse bedrijven gehuisvest die met bouwen en wonen te maken hebben. Zo ook Building Design Architectuur, die voor het uit 1864 stammende monumentale pand een uniek betonlook printtapijt ontwierp. In het custommade tapijt is een oude stadskaart van Borne verwerkt, een historische verwijzing naar de geschiedenis van het gebouw.

HISTORISCHE PRINT IN BETONLOOK

De naam ‘Het Spanjaard’ is een verwijzing naar Salomon Spanjaard, die Borne met zijn textielweverij groot maakte in textiel. Zijn handelsgeest huist nog steeds in het gebouw, het enig overgebleven deel van het fabriekscomplex waar hij in het verleden zijn kantoor hield. Met het specifieke ontwerp wil Building Design Architectuur graag de geschiedenis van het pand en de stad waar het gevestigd is, omarmen. Het printtapijt met de oude stadskaart heeft daarom een prominente plek en is direct bij binnenkomst en vanuit elke verdieping te zien. Het tapijt waar de stadskaart op geprint is, heeft een betonlook wat perfect past bij de industriële stijl van het gebouw. Het interieur is een zakelijk, sfeervol en functioneel geheel waarin oud en nieuw harmonieus in elkaar overvloeien. Naast de print van de oude stadskaart zijn er diverse andere verwijzingen naar het textielverleden terug te vinden.

DE TAND DES TIJDS

Omdat het tapijt op een centrale plek en in de wandelgangen ligt, moest het bestand zijn tegen het vele loopverkeer. Daarom is er qua eigenschappen en uitvoering gekozen voor een sterk, goed te reinigen en gemêleerd projecttapijt. Zodat ook het unieke printtapijt net als het gebouw de tand des tijds doorstaat.

 

Interieurontwerp: Building Design Architectuur

Betonlook printtapijt bij Het SpanjaardBetonlook printtapijt bij Het SpanjaardBetonlook printtapijt bij Het Spanjaard